Dorost proti Kometě začal velmi slibně, k výhře to však nestačilo

Dorostenci poprvé v sezoně prohráli s brněnskou Kometou, nedokázali tedy napravit vysoký debakl s Třincem. Utkání přitom začali výborně a po první části vedli 2:0. Zbývající dvě třetiny se ale Beranům vůbec nepovedly, neboť hosté v každé periodě vsítili tři branky a dokráčeli si pro vítězství a tři body.
4.kolo, so 11.12.2021, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
2:6
(2:0, 0:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 11. Hampl (Holba, Vaculík), 19. Klimek (Holba, Šišák) – 22. Kos (Bělohlav, Eich), 32. Škodík, 36. Rakus (Bělohlav), 41. Bělohlav (Kos), 55. Kos (Bělohlav, Rakus), 58. Škodík (Šantora). Rozhodčí: Schenel – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 59. Střely na branku: 19:53. Průběh utkání: 2:0, 2:6.

Uherek – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla, Mikel, Špaňhel, Šišák – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Babulík, L. Heš, J. Heš, Klimek.

Kavan – Svoboda, Antony, Máša, Spanel, Eich, Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Zduba, Červenka, Škodík, Bělohlav, Šantora.

Mladí Berani nastoupili do utkání s velkou vervou a hned od úvodních minut začali na soupeře pořádně tlačit. Nějakou dobu to změnu skóre nepřineslo, avšak v 11. minutě se od obrany hostů odtrhl Josef Hampl, který poté dopravil puk až za záda Jana Kavana. O několik minut později navíc bylo ještě veseleji pro domácí hokejisty, protože je do dvoubrankového vedení poslal úspěšnou dorážkou Adam Klimek. Zlín tak výborně vykročil k vítězství.

Kometa si ale veškerou energii schovávala do zbývající části zápasu. Hned po návratu ze šaten totiž rychlý protiútok využil Ondřej Kos. Brno tak ucítilo svou šanci a hned začalo soupeře pořádně svírat. Marek Uherek však v brance odolával, avšak do té doby, než šel jeho tým do početní převahy.

Ta se ševcům absolutně nepovedla. Snaha o skórování tam sice byla, ale když Kamil Škodík vypíchl kotouč zlínskému bekovi, bylo zle. Ihned si tak našel cestu do samostatného úniku, který nekompromisně proměnil. Vzápětí šli hosté navíc do vedení, o což se postaral Robin Rakus. Obrat byl tedy dokonán, avšak domácí hráči pořád živili šanci na vyrovnání.

Ta ale začala zhasínat krátké po začátku závěrečné části. Hned dvacet sekund po úvodním buly se totiž prosadil Matěj Bělohlav, který tak dodal svým spoluhráčům potřebnou jistotu. Kometa tak od té doby hrála v klidu svou hru a soupeři téměř nic nedovolovala.

Domácí sice jevili ještě nějakou snahu, ale dnes jim výhra prostě nebyla souzena. Hosté bez problémů odráželi útočný snahy protivníka a necelých pět minut před koncem přidali pátý zásah, podruhé v duelu se prosadil Ondřej Kos. Tříbranková ztráta už byla dost propastná, takže Berani ani nemohli zkoušet hru bez brankáře. I přesto ještě jednou inkasovali po další parádní akci Kamila Škodíka, který uzavřel na konečných 2:6 a definitivně potvrdil tříbodový zisk pro svůj tým.